top of page

מבחני ריסוק רכב

מבחני ריסוק (Euro-NCAP New Car Assessment Program): אגוד הכולל ומוסכם על גופים כגון; ארגון הצרכנים באירופה, משרדי תחבורה אירופאים, האיחוד האירופאי וה-FIA (פדרציה בינלאומית לרכב). הארגון פיתח קריטריונים לביצוע מבחני ריסוק אחידים, כך שיהיה ניתן להשוות בין ביצועי הבטיחות של כלי הרכב מהמותגים השונים.

תוצאת הבדיקה ניתנת בכוכבים, כאשר התוצאה הגבוהה ביותר הינה 5 כוכבי בטיחות. חשוב לדעת שמעת לעת נעשה ריענון לנתונים הנדרשים להשגת תוצאות טובות יותר. לדוגמא: רכב שלפני 10 שנים זכה ל-5 כוכבים, לא בהכרח שישיג 5 כוכבים גם בתנאים הקיימים בהווה.

המבחנים כוללים:

  • ריסוק חזית במהירות של 64 קמ"ש.

  • ריסוק צד במהירות של 50 קמ"ש

  • ריסוק צד נקודתי במהירות של 29 קמ"ש

  • הגנה על הולכי רגל במהירות של 40 קמ"ש

המבחנים נעשים ע"י שימוש בדגמים המסופקים ע"י יצרני הרכב, כאשר ברכבים ממוקמות בובות וחיישנים באמצעותם ניתן להעריך את מידת הנזק ולהעניק כוכבי בטיחות בהתאם.

מבחנים נוספים שנעשים כוללים: הגנה על ילדים, צליפת שוט ומבחן ליעילות מערכת בקרת האחיזה (ESP).

 

מאייד /קרבורטור

רכיב במנוע בנזין היוצר תערובת בערה של בנזין וחמצן להזנת המנוע. המאייד הומצא בשלהי המאה ה-19 על ידי מהנדס הונגרי בשם באנקי.

המכוניות המודרניות של ימינו כבר אין שימוש במאיידים וניתן למצוא אותם במכוניות ישנות יותר. מי שמתעקש יכול למצוא קרבורטורים פעילים המנועים בעלי נפח קטן כדוגמת טיסנים, משורים לחתוך עץ, כלי גינון וכדומה.

רוב היישומים הם של מאייד אחד למנוע אך קיימים גם יישומים של יותר ממאייד אחד למנוע ואפילו מאייד אחד לכל בוכנה.

מד סל"ד

מד סל"ד (סיבובים לדקה) הוא שעון המותקן לרוב בלוח המחוונים של הרכב ותפקידו להציג את סיבובי המנוע בדקה. מד הטורים מודד באיזו מהירות מסובב המנוע את גל הארכובה אשר מניע את תיבת ההילוכים והגלגלים. למעשה, ככל שהלחיצה של דוושת הגז חזקה יותר  כך המנוע מעלה את הטורים.. מד הסל"ד נע בדרך כלל בטווח של בין 700 ל-7,000 סיבובים לדקה, תלוי בסוג הרכב. האינדיקציה החשובה ביותר ממד הסל"ד היא היכולת למקם את סיבובי המנוע בטווח המומנט האופטימאלי של המנוע וכך לשמור על המנוע ולמקסם את נצילות תצרוכת הדלק.

 

מוט מייצב

מוט מתכת עגול אשר מחבר בין הגלגלים באותו סרן. תפקידו העיקרי הוא להעביר חלק מן העומס על המתלה בצד אחד לצד השני של הרכב ובכך להפחית את זווית הגלגול, להגביר את האחיזה ולאפשר פנייה במהירות גבוהה יותר. המוט המייצב מקשיח את התנהגות הרכב ומבטיח התנהגות חדה יותר בעת הפניית ההגה. לרוב, מוט מייצב בסרן הקדמי יפחית תת היגוי בעוד מוט מייצב בסרן האחורי יעודד היגוי יתר.

 

מוט פיתול

מוט מתכת ארוך אשר מחובר בצורה כזו שצידו האחד מעוגן לשלדה בעוד צידו השני, המחובר לגלגל, חופשי להתפתל. מוט הפיתול מהווה תחליף למערכות המתלה מבוססות קפיצי העלים והקפיצים הסליליים, בעת תנועה של אחד הגלגלים מעלה ומטה, המוט מתפתל ויוצר התנגדות אשר בתורה מדמה פעולת שיכוך של קפיץ. לתצורת מתלה זו יש יתרונות בעיקר באפשרויות כוונון גובה הרכב.

מומנט

המומנט נמדד באמצעות נתון הנקרא קג"מ – קילוגרם למטר  או ביחידות נ"מ. ככל שהנתון גבוה יותר ומושג בסל"ד נמוך יותר כך המנוע יהיה גמיש יותר וכושר הסחיבה שלו ישתפר. למומנט יש גם השפעה מכרעת על האצות הביניים ועל יכולות העקיפה.

 

מחרשה

חלק פלסטיק באחורי האופנוע עליו מורכבים, לרוב, הפנס האחורי, פנסי האיתות ומספר הרישוי.

 

מחשב ניהול מנוע

מערכת אלקטרונית אשר שולטת לכל הפחות בכיווני האוויר/דלק ברכב ובכך מאפשרת נסיעה חלקה, ביצועים מקסימליים ותצרוכת דלק מתונה. כיום, מחשבי ניהול מנוע מתקדמים שולטים גם ברמות פליטת המזהמים, תפקוד החיישנים השונים ברכב וכן בזיהוי תקלות ואבחונן. משפרי מכוניות רבים מתקינים תוכנות משופרות על המחשב המקורי במטרה לשנות את מפות הדלק ולהרוויח תוספות בהספק, וכן מערכות ניהול מנוע עצמאיות המאפשרות אינסוף אפשרויות כיוון בכל הנוגע ליחס אויר/דלק כגון כיוון ע"פ סל"ד, ע"פ הילוך, ע"פ טמפ' חיצונית וכו'.

 

מירוצי פורמולה 1

סבב המירוצים היוקרתי ביותר בעולם, מאורגן ומפוקח ע"י FIA. בסבב זה נוהגים הנהגים שנחשבים למוכשרים ביותר בעולם הספורט המוטורי. בסבב משתתפות יצרניות הרכב המובילות בעולם – פרארי, מרצדס, מקלארן, הונדה, רנו וכו'. הדגש במירוצי F1 הוא על התקדמות טכנולוגית משנה לשנה, בכל האספקטים – מערכות הנעה, עיצוב, אווירודינמיקה, תרכובות צמיגים, זיהום אויר, תקנות רעש ועוד עוד. תקציב קבוצת מירוצים ב-F1 לעונה נע בין רבע לחצי מיליארד יורו. המירוצים נערכים במסלולי מירוצים המתוחזקים לעילא ולעילא, תקנות הבטיחות על המסלול ומחוץ לו הן המחמירות ביותר בעולם הספורט המוטורי.

מכונית קונספט (רעיון)
מכונית קונספט (Concept Car): מכונית או דגם של מכונית באמצעותו מתאפשר ליצרן לבחון יישום של מערכות טכנולוגיות או תפישות עיצוב עתידיות. היצרנים משתמשים בדגמי הקונספט לטובת בחינה עצמאית של הרעיונות או הצגתם בתערוכות רכב וקבלת משוב מהגורמים השונים שנחשפים לרכבים כגון; קהל לקוחות, עיתונאים, מתחרים וכו'.

 

ממיר קטליטי

חלק במערכת הפליטה בכלי רכב. תפקידו למזער את פליטת המזהמים, אשר נפלטים בעת פעולת המנוע לאוויר העולם. בממיר הקטליטי נוצרת פעולה כימית שבה שאריות פחמימניות מתהליך הבעירה נשרפות עד תום. הממיר הקטליטי ימוקם לרוב בין הדאון-פייפ לדוד המרכזי. רכבים בעלי ממיר קטליטי פולטים כעשירית מן המזהמים הנפלטים ע"י רכבים ללא ממיר.

 

מנוע אטמוספרי

כינוי לתצורת מנוע אשר אינה עושה שימוש במגדש מסוג כלשהו (טורבו/על). במנועים מסוג זה יניקת האוויר מתבססת אך ורק על האוויר אשר המנוע יונק באופן עצמאי, במצב כזה המקסימום הוא כ- 0.3 באר, במנועים מוגדשים לעומת זאת הגבול נמתח רק כאשר המנוע אינו יכול לעמוד בהספקים שהוא מפיק.

 

מנוע בוקסר

מנועי בוקסר נפוצים במכוניות סובארו ופורשה. מנוע הבוקסר מיוחד בכך שהוא מורכב משני צמדי בוכנות המסודרים בצורה אופקית אחד מול השני. לבעלי דמיון מזכיר הסידור הזה שני מתאגרפים תוך כדי קרב ומכאן קיבל המנוע את שמו. השוני בין מנוע בוקסר לבין מנוע V ב-180 מעלות (יש דבר כזה) הוא שבמנוע בוקסר לכל בוכנה ארכובה נפרדת ובמנועי ה-V לכל צמד בוכנות נגדיות ארכובה אחת.

 

מנוע בעירה פנימית

מנוע אשר שורף תערובת של אוויר ודלק במטרה לייצר כוח. על אף העבודה שהמונח מתאר כל סוג של מנוע בעל תנועת אנכית של בוכנות ואף מנועים רוטוריים, לרוב נעשה שימוש במונח על-מנת לתאר מנועי ארבע בוכנות בתצורת בנזין ודיזל. ארבעת הפעולות אשר מבצע המנוע על-מנת להפיק כוח הינן: יניקה, דחיסה, עבודה/בעירה, פליטה. מנועים שונים מבצעים את הפעולות באופן שונה אך המטרה נותרת זהה, הפקת הכוח המקסימלית מתערובת האוויר/דלק.

 

מנוע טורי

מנוע אשר הבוכנות מסודרות בטור לאורך הרכב.

 

מנוע רוחבי

כשאומרים מנוע רוחבי מתכוונים למנוע טורי אשר טור הבוכנות שלו מוצב לרוחב המכונית במקום לאורכה במנוע טורי ״רגיל״.

 

מנוע רוטורי/ונקל

מנוע בעירה פנימית אשר אינו פועל בתצורת בוכנות עולות ויורדות סטנדרטיות. במנועים מסוג זה חלל הבעירה הינו בצורת אפיטרוכואיד ובתוכה נע רוטור משולש אשר כל אחת מדפנותיו מתפקדת כבוכנה. בעקבות צורת תא הבעירה וצורת הרוטור נוצרים שלושה חללי בעירה נפרדים, מעין שלושה צילינדרים (בהקבלה למנוע סטנדרטי). בתאוריה, מנועים רוטוריים משתווים ביעילותם למנועי שתי פעימות ויעילים פי שניים ממנועי ארבע פעימות. בפועל, מנועים רוטוריים נמצאים בשימוש גם כיום במספר מצומצם מאוד של דגמי רכבים ואופנועים והם נדירים מאוד.

 

מנוע  V

מנוע V הוא מנוע אשר הצילינדרים המרכיבים אותו מסודרים בשתי שורות היוצרות ביניהן את צורת האות V. כל הבוכנות (או הטלטלים) מחוברות לאותו גל ארכובה. יתרונותיו של מנוע בתצורה זאת (בניגוד למנוע טורי) הם הפחתה ברעידות המנוע, הקטנת גודל המנוע (קצר יותר ממנוע טורי) ומרכז כובד נמוך יותר.

מנוע בעל 16 שסתומים – 16V

תצורת מנוע 16V שכיחה במכוניות פרטיות. רכב פרטי עם מנוע ארבעה צילינדרים, כאשר לכל צילינדר ארבעה שסתומים– שני שסתומים משמשים עבור יניקה של אוויר, דלק או שניהם ביחד והתפקיד של שני השסתומים הנוספים הוא פליטת גזי הפליטה. מנועים בתצורה זו מספקים יתרונות כגון: שיפור ביצועי מנוע בסל"ד גבוה, גודל, יעילות ומרכז כובד נמוך. המבנה של ארבעה שסתומים לכל צילנדר מקובל בהרבה מנועים וללא קשר לכמות הצילינדרים או תצורת המנוע.

 

מסנן (פילטר) אוויר פתוח

מהווה תחליף למסנן האוויר אשר מגיע כסטנדרט בכל רכב היוצא משערי המפעל. המסנן הפתוח מאפשר זרימה משופרת של אוויר מאחר והוא מתוכנן באופן שיהווה הכי פחות התנגדות לאוויר הנכנס למנוע תוך סינון מירבי של לכלוך אשר עשוי להזיק למנוע. ישנם סוגים רבים של מסנני אוויר, כאשר הנפוצים ביותר הינם מסננים פתוחים אוניברסליים בצורת קונוס/פטריה ומסנני "אינבוקס" אשר מיוצרים בהתאמה לרכבים ספציפיים בכדי להתאים כתחליף ישיר למסנן המקורי בקופסת האוויר המקורית.

מערכת  Pre Safe

מערכת המשלבת בטיחות אקטיבית ובטיחות פאסיבית. בעת זיהוי מצב חירום, תנקוט המערכת במספר מהלכים שתפקידים לסייע לנהג למנוע את התאונה או לחילופין במידה והנהג לא הצליח לחמוק ממצב החירום, תסייע לצמצם נזקים שיגרמו לנהג או לנוסעים. במצב חירום, תבצע המערכת את הפעולות הבאות: סגירת גג השמש, סגירת החלונות, , מתיחה קלה של חגורות הבטיחות להצמדת הנהג והנוסע למושב, כך שתתאפשר שמירה על שדה הראיה של הנהג ובכך שליטה טובה יותר ברכב וללא טלטול מצד לצד (ראש הנהג נשאר יציב אל מול השמשה הקדמית), מושב ומשענת הראש של הנהג והנוסע מתיישרים, כהכנה לקראת פתיחת כריות האוויר בהתאמה לזווית הנכונה ביותר להתנגשות.

מערכת בקרת סטייה מנתיב

מערכת בקרת סטייה מנתיב (Active Lane Keeping Assist): מערכת עזר לשמירה על נתיב הנסיעה. המערכת כוללת מצלמה המזהה את סימני הכביש. בעת סטייה מנתיב הנסיעה המתוכנן יופעל רטט בגלגל ההגה. במידה והנהג לא מגיב לרעידה של גלגל ההגה, תפעיל המערכת את הבלמים בגלגלים הרלוונטיים להחזרת הרכב לנתיב הנסיעה הבטוח.

מערכת בקרת שיוט אדפטיבית (מסתגלת)

 (Distronic Plus): מערכת לשמירת מהירות הרכב ומרחק מהרכב שלפנים בהתאם לקביעה של הנהג ומותאמת לתנאי הדרך. המערכת מבוססת ראדאר, אשר  מזהירה ומפעילה אמצעי מנע בעת מצב חירום של התנגשות עם רכב אחר. המערכת יכולה לבצע בלימת חירום מלאה של הרכב ובכך למנוע תאונה או צמצום משמעותי של נזקים ליושבים ברכב.

מערכת לזיהוי שטח מת

 (Active Blind Spot Assist): המערכת מזהה כלי רכב אחרים הנעים בשטח הנסתר משדה הראייה של הנהג. המערכת משתמשת בשני חיישנים (רדאר) הממוקמים בפגוש האחורי. החיישנים מודדים את המרחק בין הרכבים בחלקו האחורי של הרכב, ואת מהירות נסיעתם, ובהתאם לנתונים המתקבלים מפעילה התראה קולית וויזואלית על גבי המראה החיצונית.

במידה והנהג לא מגיב להתראות המערכת, תנטרל המערכת את סטיית הנתיב המתוכננת ע"י הנהג  באמצעות הפעלת כוחות בלימה על הגלגלים הרלוונטיים.

מערכת למחזור גזי פליטה (EGR)

מערכת שתפקידה להחזיר חלק מגזי הפליטה למערכת היניקה. באופן זה ניתן להוריד את טמפרטורת השריפה ולצמצם את כמות פליטת המזהמים (NOx) בערכים של עד 70%.

מערכת מתלי מקפרסון

המהנדס האמריקאי Earl McPherson רשם פטנט בשנת 1949.  הפטנט הוא מיקום המתלה המורכב מבולם שמסביבו קפיץ המחובר בחלקו התחתון למתלה על גבי משולש תחתון ובחלקו העליון למרכב.

היתרון של המרכזי של המערכת הוא בקומפקטיות שלה והחיסכון במקום ביחס לשיטות מתלים מוכרות אחרות.
החיסרון של המערכת הוא בכך שבעת תנועה אנכית הגלגל אינו נשאר בתצורה ניצבת כלפי הקרקע.

מערכת מתלים אקטיביים

אנו חיים בעולם של פשרות. רכב ספורטיבי ויציב חייב לרסן את העברות המשקל באמצעות מערכת מתלים קשיחה יחסית, מה שגורם לרכב להיות פחות נוח. מערכת מתלים רכה, תאפשר יותר נוחות על חשבון יציבות. בשנת 1999 הציגה מרצדס לראשונה מערכת מתלים אקטיבית שמאפשרת הנאה משני העולמות. המערכת יודעת להקשיח את מערכת המתלים בעת שנדרש לרסן העברות משקל ולשכך בעת שהרכב במצב דינאמי מאוזן ובכך לאפשר נסיעה נינוחה תוך ריסון מהמורות הכביש.

מערכת מתלים אקטיבית – AAS – Adaptive Air Suspension

מערכת מתלים אדפטיבית- AAS ( Adaptive Air Suspension) נפוצה ברכבי מרצדס והינה סטנדרט בכל דגמי ה-S.  מערכת מתלים ברכב מנוהלת ע"י מחשב שמשנה את שיכוך המתלים בזמן אמת, כדי לשמור על יציבות הרכב בזמן פניה או בזמן נסיעה בשטח וכן שומרת על גובה אחיד לרכב ללא תלות במשקל המועמס. מערכת מתלים אדפטיבית שולטת באמצעות מדחס אוויר על לחץ האוויר של כריות האוויר ובכך שולטת בהתנהגות הדינאמית של הרכב. מערכת זו מאפשרת לנהג בלחיצת כפתור לבחור בין כמה מצבי נהיגה כגון מצב ספורט או נוחות.

מערכת מתלים אקטיבית ABC – Active Body Control

מערכת ABC- (Active Body Control ) פותחה במקור ע"י יצרן הרכב המוביל מרצדס בנץ. המערכת מיועדת  לשיפור אחיזת הרכב בכביש והיא תורמת רבות לשיפר נוחות ובטיחות הנסיעה. מערכת שלדה אקטיבית ABC מורכבת ממחשב מרכזי, משסתומי לחץ גבוה המותקנים בבולמי הזעזועים וממערך שלם של חיישנים העוקבים אחר התנהגות הכביש של הרכב ומתאימים באופן אוטומטי את יכולת השיכוך והריסון של המתלים. המערכת מפעילה כוח על בולמי הזעזועים כדי לרסן את תנועתם ולשכח את תנודות הרכב, הנגרמות כתוצאה מכביש משובש, פנייה חדה או בלימה. המערכת מותקנת במגוון רכבי מרצדס והנהג יכול לקבוע את אופי הפעולה של המערכת בלחיצת כפתור ולהנמיך את שלדת הרכב והמרכב לשיפור היכולת הדינמית של המכונית ולצמצום תצרוכת הדלק.

מערכת ביטול רעשים אקטיבית – ANC-Active Noise Cancellation

מערכת ANC- (Active Noise Cancellation) הינה מערכת ביטול רעשים אקטיבית שנועדה לשפר את האקוסטיקה בחלל תא הנוסעים ברכב ולבטל רעשי רקע. המערכת מבטלת את רעשי הרקע באמצעות  יצירת אנטי רעש בעוצמה זהה לרעש המקורי אך בפאזה הפוכה. המערכת המשוכללת כוללת אלגוריתם אקוסטי הגורם לביטול הדדי של הרעשים ובכך פוחתות רמות הרעש ברכב והנהג ונוסעי הרכב נהנים מנסיעה שקטה ונעימה.

מערכת ניווט  GPS

מערכת המאפשרת לנהג לבחור את יעד הנסיעה. המערכת בוחרת את נתיב הנסיעה באמצעות איתור לווייני של מיקום הרכב. המערכות המתקדמות (דוגמת WAZE  או I GO CONNECT), מאפשרות בחירת הנתיב האופטימאלי, תוך התחשבות בעומסי תנועה וגורמים אחרים המשפיעים על קצב התקדמות התנועה לעבר היעד הנבחר.

בחלק מהרכבים ניתן להתקין מערכת ניווט באמצעות ממשק למסך המקורי של הרכב (אם קיים), באמצעות התקנת מסך אינטגראלי לרכב או באמצעות התקן חיצוני שמחובר בד"כ באמצעות תת לחץ (וואקום) לשמשה הקדמית.

מערכת עזר לבלימה  (BAS)

 (Brake Assist System): מחקרים הוכיחו שבעת הצורך לבלימת חירום, גם הנהג המיומן לא לוחץ על דוושת הבלימה לאורך זמן ובמלוא העוצמה הנדרשת לאופטימיזציה של מרחק הבלימה. מערכת העזר לבלימה, מזהה מצבי בלימת חירום בהתאם למהירות ולעוצמת הלחיצה, ומפעילה את מלוא עוצמת הבלימה, גם אם הנהג מרפה מעט מהדוושה.

מערכת פיקוד קולית (Voice control)

מערכת המאפשרת הפעלת מערכות באמצעות פקודות קוליות וללא צורך בהפעלתן באופן ידני. לדוגמא: מערכת שמע, ניווט וכו'

מערכת ראיית לילה

 (Night View Assist): המערכת מאפשרת תצוגה ויזואלית של שדה הראיה בחזית הרכב, גם בתנאים של חשכה. בעת הפעלת המערכת משודרת קרן אינפרא אדומה באמצעות פנסי החזית. מצלמה המותקנת בחלקה העליון של השמשה משדרת תמונה ברורה על גבי מסך. המערכת מזהה ומסמנת לנהג תנועה של בני אנוש (רק בעת חושך מוחלט, כאשר אין תאורת רחוב).

מערכת בקרת משיכה אלקטרונית – 4ETS, AYC

מערכת בקרת משיכה אלקטרונית מותקנת במרבית רכבי מיצובישי ונקראת AYC- (Active Yaw Control ) ובכל דגמי רכבי השטח ובחלק מהרכבים הפרטיים רכבי מרצדס ונקראת בשם 4ETS. המערכת מדמה דיפרנציאל מוגבל החלקה וכאשר היא חשה בהחלקת גלגלים המערכת מאזנת את הכוח המועבר אליהם באמצעות הפעלת הבלמים. המערכת מיועדת בעיקר לנהיגת כביש אך פועלת גם בנהיגה בשטח.

מערכת הנעה כפולה (ארבע על ארבע) – 4WD

4WD- (  wheel drive4 ) היא מערכת הנעה הידועה בשם "ארבע על ארבע" וכלולה ברכבי פנאי ושטח רבים ובדגמי כביש מסוימים. בניגוד למרבית המכוניות עם מערכת הנעה קדמית או אחורית בלבד בהן רק 2 גלגלים מעבירים את כוח המנוע לגלגלים, במכוניות המצוידות במערכת זו ארבעת גלגלי הרכב מונעים בו זמנית והתוצאה היא אחיזה משופרת בכל תנאי הדרך – בכביש ובשטח ונסיעה בטוחה יותר.

מקדמי העילוי CLF ו- CLR

 (קדמי ואחורי בהתאמה): נותנים ביטוי לכוחות המתגברים תוך האצת הרכב, ואשר מבקשים מהרכב לנתק את המתלים מאחיזתם בכביש כלפי מעלה.

משקל בלתי מוקפץ

כולל את כל מה שנע עם הגלגל 'מתחת' לקפיץ: כלומר, סה"כ המשקל של הרכיבים. הרכיבים כוללים את הגלגל (צמיג+ג'אנט), מערכת הבלמים (קאליפר, צלחת בלם, נאבה וכו') וחלקים מן המתלה עצמו (בולם, קפיץ, זרועות קישור, Ball-joints וכו').ככל שהמשקל הבלתי מוקפץ עולה המתלה נדרש להיות איכותי יותר כדי להצליח במשימת השיכוך. לפיכך, כדי לאפשר לגלגלים לעקוב בצורה אופטימאלית, נשאף למשקל בלתי מוקפץ נמוך ככל האפשר.

 

מרכב אחוד

תצורת מרכב מסויימת שבה שלדת הרכב והמרכב של הרכב בנויים כמקשה אחת. זוהי תצורת השלדות הנפוצה ביותר בעולם הרכב.

 

מרשל

מרשל הוא מושג מעולם המרוצים המתאר את אחד התפקידים החשובים ביותר על המסלול בעת קיום מירוצים מוטוריים. המרשלים הם מעין שופטים המוצבים בנקודות שונות על המסלול ומפקחים על קיומו התקין של המירוץ מבחינת התקנון והבחינה הבטיחותית. הם דואגים לסימון המסלול, פינוי חפצים המסכנים את בטיחות המירוץ, עזרה למתחרים במקרה של תקלה ו/או תאונה, סימון, אזהרה במקרה תאונה והעברת הודעות לצוותי המירוץ (כגון מספר ההקפות שנותרו, סימון הקפה אחרונה וסיום המירוץ), וכל זאת בעזרת שלטים ודגלים. שמירותי שטח ארוכים הם גם אחראים על איוש נקודות הבקרה והתדלוק.

bottom of page